Aisha

Alla inlägg under april 2012

Av Aisha - 17 april 2012 18:00

Tänkte jag skulle sammanfatta Aishas första vecka som "nakenhund". Är det så stora skillnader egentligen? Ja, några är det allt.


  

  • Mer allert ute på promenaderna. Är mer uppmärksam och kontaktsökande. Gör mer spontana "konster" för att få godis. Exempelvis att hon gärna hoppar upp på VARENDA sten, stubbe eller vedhög (mer än tidigare).
  • Blir inte lika varm under promenaderna. Dricker mindre ofta i vattendragen.
  • Klarar av att ligga nära och gosa LÄNGE. Jag har inte upplevt henne som världens gosigaste hund men det har nog snarare varit att det varit för varmt. Nu när hon har en svalare päls så vill hon gärna ligga nära mest hela tiden. Både vid TV-tittande i soffan och i sängen.
  • Drar inte in lika mycket jord. Superlätt att torka av  
  • Jag har mycket lättare att tolka hennes kroppsspråk. Det har blivit väldigt mycket tydligare vid exempelvis möten med okända hundar. Var hon har svansen. Hur öronen är placerade. Om hon reser ragg etc. Det är säkert bra för henne att den andra hunden kan avläsa detta men också nyttigt för mig att registrera.
  • Skägglängden passar bättre för färskmats-utfodring

  

  • Initialt ganska irriterad och skakade så mycket på huvudet så öronsnibbarna började blöda. Det var dock inga problem efter att hon kom hem för jag kunde hejda henne så att hon inte skakade sig så mycket men lite irriterad var hon i 1-2 dygn.
  • Aisha tyckte det var jätteäckligt när det helt plötsligt började ösregna när vi var ute och gick. Hon blev mycket irriterad och sprang före mig sista biten till porten och stod och väntade på mig där. Hon har annars aldrig brytt sig ett skvatt om väderleken.
  • Aishas hundbekanta verkar knappt ha brytt reagerat alls på hennes nya utseende medan katterna och jag var något chockade i ett antal dagar! Nu har vi alla vant oss.

 

Katterna var skeptiska i flera dagar  (snudd på fortfarande, åtminstone utomhus)


Av Aisha - 17 april 2012 10:29

Det här är ibland vårat mål med sista kvällsrundan. Återvinningsplatsen ligger längst ner på gatan och är en lagom runda för en kort promenad och samtidigt slänga dagens eventuella tidningar, glasflaskor eller metallburkar. Det är skönt att slippa ha sånt liggande för länge hemma.




En ytterliga fördel med kort päls:


För ett antal år sedan köpte jag ett likadant blinkande halsband som min kusin hade på sin (korthåriga) collie. Brett och bra med blinlande lampor. Jag trodde att det var tillräckligt brett för att pälsen inte skulle läga sig över men jag hade fel och det har inte blivit använt speciellt mycket.


Nu plockade jag fram det igen och det funkar utmärkt!

   


Ok, jag kunde inte låta bli att köpa den billiga trimmern... Ska bli spännande att se hur länge den funkar. Den funkar i alla fall bra så här långt för att trimma tassar.

 

Av Aisha - 16 april 2012 16:28

Det blev en ganska ordinär promenad i våra vanliga omgivningar.

Golfbanan har ännu inte öppnat på vardagarna så det är fortfarande lugnt och skönt och man behöver inte vara orolig för att få en golfboll i skallen =)



     

Svårt att kunna ta en närbild i profil. Då underlättar det att lägga en köttbulle framför.


Golfklubben har en kaffestuga mitt på banan som jag trodde var öppen idag. Jag hade spetsat in mig på en kopp kaffe där. Tyvärr var den inte öppen så jag gick förbi klubben och inhandlade mitt kaffe där istället.


Jag hade placerat Aisha okopplad utanför och tänkte ta ett kort när jag kom ut igen och hon snällt låg kvar. Det gjorde hon inte utan stod med nosen tryckt mot glasdörren. Brydde mig inte om att ta ett kort på det...


Fick för mig att ta ett kort på en fin utsiktsplats. Det gick ju bra =)


 

Har lite svårt att lära Aisha att titta in i kameran.


   

Det här är jättekonstigt, matte!


   

Sedan kom vi till Delsjön där några fåglar kom och tog emot oss. Jag slängde ut lite ätbart men det slutade med att Aisha var den som plumsade runt i vattenbrynet och försökte fånga godiset. Inte det lättaste. Det blev nog en och annan godisbit men mest en massa sjövatten som slank ner.



   


Inte det bästa för det kom precis upp minst en liter här hemma på vardagsrumsmattan  


Av Aisha - 15 april 2012 20:03

Jag blev förtjust i promenadstigen vi gick med västra briardgänget häromsisten så idag när några mörka moln    hopade sig lagom för eftermiddags-promenaden åkte vi ut till Fiskebäck och havsbandet för att se om det var färre moln där och det var det!  



Det var massa fler människor och hundar än sist vi var där. Då blåste det isvindar men idag var det som sagt både soligt och varmt.



 

Först gick vi en sväng i skogen men det bästa var när vi kom till vattnet och kunde skutta runt på klipporna



 

Klippor och hav är en härlig kombination!



 

Hej Matte - mina öron flaxar!



 




 

Aisha skulle nödvändigtvis ut på en smal "brygga" Hon tyckte att det var lite knivigt att vända.



   

En tussilago som säger att det är VÅR!! Förhoppningsvis...


Av Aisha - 12 april 2012 20:44

      Jag måste läsa i manualen till kameran hur man får kan koppla ur en lampa som lyser på motivet när det är mörkt. Den lyser ganska skarpt vilket gör att Aisha numer inte gärna vill titta in i kameran. Rättare sagt gör hon allt för att INTE titta in i kameran. Lite irriterande faktiskt.


Då gäller det att passa på när hon är upptagen med annat. Exempelvis när det åker förbi ett utryckningsfordon med påslagna sirener.

 

Vad är det som låter mitt i den roliga boll-leken?!



       

Fina fladdermusöron!!


Simningen gick över förväntan! Men jag glömde hur blöt man blir  Det finns skyddskläder att låna men det är ju för amatörer, eller...hrm.

Lite vila mellan simpassen


     

Jag traskar runt bassängen och Aisha simmar bredvid - på ett ungefär i alla fall. Det är mer effektivt tycker jag att vara med i bassängen men det får man inte här så det är bara att anpassa sig. Jag bokade samma tid nästa vecka.



Vid biblioteket igen.


     

Lånade bla den här boken. Trodde det skulle vara hundmatsrecept eller liknande men det var det inte men kul och läsvärd!!


Undrar om detta kan vara något att trimma skägg och mustacher med?   

 

10 DELAR för 159 kronor. Vilket kap!  

Av Aisha - 12 april 2012 11:47

Dessutom tillbringar Aisha numer HELA nätterna i min säng och inte bara ngn timme i början. Det drar väl kallt på golvet.


I kväll är det simpremiär igen. Jag hittade mitt 10-kort på Blå Stjärnan. Det är fyra gånger kvar och den första av dessa blir alltså ikväll. Ska bli spännande att se vad Aisha säger om detta...

 

Av Aisha - 11 april 2012 18:30

Jag har hört att briard och beauceron ursprungligen kom från samma ras men det som skiljde blev pälslängd och färg. Det kanske bara är en skröna men ganska lika är de allt.


 

bilden kommer härifrån

Av Aisha - 11 april 2012 08:39

           

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards