Aisha

Alla inlägg under oktober 2009

Av Aisha - 16 oktober 2009 11:15

Man får ju ta hand om de sina... I flocken ingår fortfarande en blå Audi. Den har kämpat på i över 30 000 mil så den har väl rätt att vara lite inkontinent. Den läcker både olja och kylarvätska men oljeläckaget är det som är mest akut och igår hade jag som mål med promenaden att gå till (dyr)macken och inhandla en liter.

  

Så här ser det ut när jag går hemifrån. Inte en mack så långt ögat når. Till höger ligger ett stall och där kan man handla kaninhö eller få gratis gödsel. Till vänster skymtar en byggnad och där bor det höns. Dit kan man gå när man har slut på ägg. Hönorna värper ägg i massor av kulörter. Men som sagt ingen olja.


  

Ägnade lite tid till sökträning. Det var delar av kvällsmaten som ibland låg lite här och där. Kom Aisha som ett skott på inkallning trots rådjur eller annat spännande i näsan så fick hon leta upp det goda. I annat fall fick det ligga till räven. Mörkt blev det ganska snabbt men näsor behöver ju inte mycket lyse.


     

Syns inte så bra på den här bilden men Scandinavium är jättefint upplyst i rött o grönt. Det har jag inte sett innan. Det var i och för sig match igår. Har det nått med Frölunda att göra? Det är ju deras färger...


Sen vart det kvällsmörkt och ute ur skogen var det bara en himla massa koppelpromenerande till Statoil och tillbaka. 18.00 gick jag hemifrån och 21.00 var jag hemma igen. Hur i hela friden kunde det ta så lång tid?

Av Aisha - 15 oktober 2009 09:40

 

Mums filibabbaSkrattande


Jag brukar oftast utfodra Aisha o katterna med hemlagad mat. Det började med att jag testade på katterna. På den tiden åt de specialfoder köpt hos veterinären. (Pepita har njurproblem o Baltazar känslig mage). De var på katters vis något skeptiska i början till den nya maten men sedan märkte jag en ganska stor skillnad ffa på Pepita som fick bättre hull, finare päls och hon blev piggare. Även Baltazars päls blev mycket bättre. Magen tålde oxå maten bara jag såg till att ha lite fibrer i köttblandningen.


Aisha får inte bara råa ben o kött utan även för det mesta kokt ris. Igår hade jag inget tinat. Jag är lite dålig på det eftersom jag inte riktigt vant mig vid att inte ha ngn micro. Det blev snabbtinade kycklinvingar och gröt kokt på fiberhavregrym och rismjöl. För att götta till gröten lite har jag i lite blodpulver. (Världens fiffigaste produkt! Utmärkt till blodspår!) Hade även i det där som blir över när jag gjorde morot- och äppeljos. Toppar gör jag med lite glukosamin o ngt annan ledbefrämjande pulver. Ibland även laxolja och extra B-vitamin.


    



Efter maten hämtade Aisha sitt ben och tuggade lite på som efterrätt

  


Man blir faktiskt lite trött av först promenad, sedan mat och sedan gnag. Puhh

  



Hjälp där gick katten förbi. Måste gnaga vidare...

  

Av Aisha - 14 oktober 2009 10:24

Vädret var lite si och så under dagen igår men när jag hämtat Aisha från dagis så sken solen så härligt så jag tog en promenad så fort jag parkerat bilen.


Det blev den lite längre turen på drygt 1,5 timme. Först en tur i skogen med härlig utsikt över Göteborg.

  

Aisha är något trött efter att ha stött på ett rådjur som försökte hålla sig gömd alldeles i närheten. Jag såg den vita rumpan studsa bort mellan träden men det gjorde inte Aisha. Däremot kände hon lukten och den absorberade hennes uppmärksamhet ett bra tag.


Efter skogen går man bland golfbanorna ett tag. Sedan går man en stund på bilvägen, bla förbi Gais träningsanläggning, o sedan in i skogen igen tills man kommer till Delsjön. När vi kom till Delsjön var världen redan ganska grå

  


Sedan leder vägen äntligen hem till värmen och maten.

Av Aisha - 13 oktober 2009 10:40

Datorer är ju himla trevliga när de gör som man säger, men annars...grr!


  


Nu har datorn haft samma bild i evigheter och kanske, kanske tänker den bara men troligtvis är det något vajsing med in-data. Dax att börja fundera.


Simningen gick ganska bra igår. På Blå Stjärnan simmar hundarna med linor, vilket jag personligen tycker är ett sämre alternativ. Det är klart att det är smidigt på ett sätt att slippa hoppa i vattnet med hunden men den ligger bara o simmar i ett läge hela tiden. Jag köpte ett 10ggr-klippkort utan instruktör, men även i det så ingår sjukgymnast de tre första gångerna. Aisha var ytterst skeptisk igår så jag får träna på bra om jag ska få ordning på allt själv innan jag lämnas ensam i simhallen.


Jag lobbar lite försynt på att jag ska få vara med Aisha i poolen när vi kommer dithän. Sjukgymnasten har precis varit på en kurs där de sa till att det ger bättre effekt på simningen om man är med i poolen o tränar hunden jämfört med om man står utanför, så jag hoppas...


  

 I morse var det svårt att få en skarp bild i morgonfrosten.


  


Att vara stilla var enda chansen. Golfbanan ser ut som en ryamatta...


     


Nu har jag ändrat "vitbalansen" i kamerainställningen. he, he.

Det är ju inte överdrivet kallt men höfterna mår bra av lite värme sägs det när man kommer ut direkt från bian. För övrigt är jag ganska glad för frosten (förutom att jag HATAR att skrapa bilen) för då kanske de himla fästingarna äntligen försvinner. Har hittat ganska många på Aisha bara den sista veckan Skrikandes


  


Hej, matte står du där? Så lämpligt jag måste torka av skägget lite på dina byxor. Vaddå luktar illa? Jag var ju precis o smaskade lite smarrigt som låg i skogen. Fastnade lite i skägget bara, tack för hjälpen, nu drar jag igen! 

Av Aisha - 12 oktober 2009 08:04

  

Igår när jag gick på em-/kvällspromenixen så gick jag en av de vanliga rundorna men åt andra hållet än jag brukar. Normalt börjar jag i skogen och slutar bland golfbanorna men igår blev det skogen sist. Då hann det bli ganska mörkt innan jag hann ända hem. Det var inte långt kvar när jag lyckades förirra mig bort från stigen. Ingen panik för all del - jag vet var jag bor men det är lite lurigt att snubbla runt bland stenar o rötter och inte se grenarna som sitter mitt i ögonhöjd.


Tydligtvis såg jag lite förvirrad ut för Aisha kom fram och puttade på mig och sedan tog hon täten och kollade av vilken väg som var bäst. Jag tänkte att jag kan ju lika gärna följa efter och trots att jag tyckte att vi gick tillbaka i stället för hemåt så hips, vips så stod jag på stigen igen!  



Idag står simning på programmet. Ska testa Blå Stjärnans simhall. Där simmar hunden själv i bassängen. Jag har ju hittills varit i vattnet samtidigt som Aisha. Tror kanske att det behövs en viss tillvänjning. Ska bli spännnande att se hur det går.

Av Aisha - 11 oktober 2009 13:27

Sitter på jobbet för att jobba in lite tid. Komma sent o gå tidigt funkar ju så där i längden... Aisha ligger o håller vakt under skrivbordet. Det jobbet är ganska lättsamt eftersom det inte finns en kotte här i hela korridoren.


  


Inspirationen tryter men det är väl bara att köra på och producera lite ritningar så jag kommer hem någon gång och kan gå ut i det regniga gråa höstvädret. Positiv? Njae...

Av Aisha - 9 oktober 2009 09:54

  

Ny bild med ny kamera. 800kr kostade den och man får vad man betalar för, det är helt klart. Det är en Canon så förhoppningsvis är den trots allt bättre än den förra. Den är väldigt lätt vilket är skönt när man vill bära med sig den i fickan. Får hem o läsa på lite finesser så ska vi nog bli kompisar.


Aisha har semester från dagiset idag. Jag ringde Lena (Aishas favorit-extramatte) igår och underade om hon ev kunde passa Aisha på kvällen idag. Jag ska på Kulturnatta o det är skönt att kunna vara ute så länga man vill. Hon tyckte att Aisha lika gärna kunde vara där hela dagen. Aisha tackar inte nej! Sonen fyller år i morgon och eftersom Aisha får sova över så får han glädjen av en blöt briard-mule till frukosten på sängen. Vad kan väl vara bättre...





Av Aisha - 6 oktober 2009 10:53

Dax att investera i en ny kamera med andra ord. Ett tag så funkade den ibland men nu är det heldött på den fronten. Har kollat runt lite men jag har bestämt mig för att helt enkelt köpa den billigaste. Det får räcka ett tag. En vacker dag kommer det att bli en bättre variant.


Så det blir inga nytagna bilder på Aisha. I stället blir det från studieresan till Strömstad:

  

Det var sånt här vi kollade på. Än har vi inte kommit till Strömstad utan första stoppet var redan efter fem minuter vid den nya förbindelsen mellan E20 och 45an. I slutet på 2011 ska det vara invigning. Säger dom...


  

Detta är Strömstad. Jag vaknade ganska tidigt på fredag morgon och när jag drog undan gardinerna o tittade ut på den härliga morgonen utanför så kunde jag inte låta bli att gå en tur i gryningsljuset.


  

Bakom hotellet har det byggts ett nytt bostadsområde. Trots att allt är VÄLDIGT tillrättalagt så kunde jag inte låta bli att charmas av allt vatten man tagit in mellan husen och de små gränderna man skapat. Husen är förstås byggda i bohuslänsk stil. En del var till salu. Då stod det Til Salgs på skyltarna.


  

Nere bakom husen kom änderna optimistiskt simmande när jag dök upp och hoppades på lite morgongodis. De gillade tyvärr inte torrfodret jag hade i fickan


  

Även en skarv kollade läget såg jag när jag vände mig om. Skarvkött har jag smakat - inte så gott. De får vara för min del.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards