Aisha

Alla inlägg under september 2012

Av Aisha - 8 september 2012 22:23

Usch nu märks det tydligt att man får gå ut tidigare och tidigare för att hinna runt kvällsrundan innan det blir mörkt. Idag gick jag ut vid halvåttatiden och då hann det ändå bli ganska mörkt innan vi var hemma igen.  

Godis??


 

Det  ser inte så mörkt ut på bilderna men det gällde att fota medan Aisha stod helt stilla annars blev det bara sudd. En liten fördel med rådjuren - Aisha står still när hon vädrar att det finns ett i närheten.


 

Nu när Aisha är kortklippt igen syns det hur grå hon är på halsen.


 

Som sagt det blev mörkare och mörkare.



   

Det verkar finnas en himla massa vallhundar jorden runt (inte så konstigt förstås). Detta är en Ovejero Magallánico. Inte godkänd av FCI men i hemlandet Chile. Info finns här (där även fotot kommer ifrån) Jag tycker den är fin. Verkar vara lagom stor och ha alldeles lagom med päls. Kanske skulle semestra i Chile nästa gång...

Av Aisha - 7 september 2012 20:57

På kvällens schema stod det öl och bastu men med pga av min envetna förkylning så skippade jag det. Vad ska man då göra? Stadsorientering i Landala? Hrm...inte ett dumt alternativ men jag valde till slut att i stället cykla upp till brukshundsklubben o kolla in en nybörjartävlig i rallylydnad. Har funderat länge på att prova på men jag kommer aldrig riktigt till skott. En bra början kan ju då vara att se hur det går till på riktigt. Det visade sig att det inte var så dumt.


För vem var inte där om inte en kändis!

 

Maria och Index!


Nu blev det genast mycket roligare och mer spännande.


Så här såg deras bana ut

 


Här gör de sig redo för start:

 


Och sedan rullar det på bra:

                 

Måål! 85 poäng och godkänt! Index hade lite svårt ibland att fokusera bland alla hundar men var jätteduktig tyckte jag.


Vad säger du Aisha - der här kanske är något för oss?

 

Hrm...kanske bara jag får MYCKET godis!


Innan det blev Yatzys tur så cyklade vi hem men jag förutsätter att det gick minst lika bra!  

Av Aisha - 6 september 2012 23:24

 


Nog fanns det massor av tjusiga briarder i Vårgårda men den finaste av dom alla syns allt i bakgrunden!!

  


(fotot snott från facebook)

Av Aisha - 6 september 2012 16:05

När Aisha var hos frisören idag så passade jag också på att trimma topparna på en drop-in. Vet inte varför vissa frisörer är så förtjusta i att rakföna mitt hår, men fine - det försvinner på en tvätt eller då det är fuktigt ute.

 

Aisha fick behålla lite mer päls på benen och på öronen den här gången. Får se vad jag tycker om det. Frisören tyckte det var snyggare men jag är ju praktisk och vill ha så lite päls som möjligt så det blir så lite sand och grus som möjligt som följer med in. Som sagt, ska tänka lite på det.

Av Aisha - 5 september 2012 22:53


                                   

Av Aisha - 5 september 2012 17:42

Aisha fick gå till massören häromsistens. Idag kom en uppföljning som jag ska skicka tillbaka då jag svarat på några frågor. Nu skriver jag ner utvärderingen här så har jag det på print om jag vill gå tillbaka senare och se hur det var.


Hej Anna Maria, Här kommer den utlovade uppföljningen och jag hoppas att Aisha mådde bra efter massage. Hon var ju superlugn och väldigt social och det märktes att hon känner sig väldigt trygg med dig. Som jag sa till dig kunde jag känna en stor skillnad mellan höger och vänster sida, detta kan ju ha med bilolyckan, men det kan också ha att göra med ifall hon belastar sin kropp lite felaktigt med tanke på höft diagnosen och bicepstendiniten. Hon gav ingen direkt smärtreaktion, detjag kunde märka var en hel del slagg i underaemarna på båda fram och att hon inte sträckte ut vänster bak lika bra som höger bak. Jag tror definitivt att hon mår bra om du fortsätter med massage regelbundet för att hålla hennes muskler och leder smidiga. Fortsätt också att variera träning både mentalt och fysiskt. Jag hoppas att massage är något du vill prova på igen, du har ju kunskapen hur du gör och sedan kanske komplettera med att gå till en diplomerad massör. Med tanke på att det var så stor skillnad på vänster och höger sida rekommenderar jag att du kör massage med täta intervall tills den skillnaden har blivit mindre. Antingen du kör på själv eller boka in dig vid nästa tillfälle.

Karin Olson - Dipl. Hundmassör


Av Aisha - 4 september 2012 20:21

Nu när 20 augusti har passerat måste det väl betyda att det är fritt fram igen att jag rådjur? Det verkar i alla fall Aisha tycka. Idag skrämde hon upp två rådjur som låg och vilade i buskaget vid stigen. Rådjuren före och Aisha efter rusandes rakt över golfbanan som var full av golfande människor.


Mindre kul måste jag säga, men Aisha vände åtmistone så fort som rådjuren var inne i skogen på andra sidan green.


Det är väl ännu en unghund? sa en av golfarna när jag gick förbi. Jag hade stor lust att säga att jo hon är ännu ung och ouppfostrad men jag erkände som det var. Jag har ännu efter sex år inte lyckats få henne att ge upp rådjursjakten (eller kanin-, har- eller kattjakten heller för den delen).

Av Aisha - 2 september 2012 22:22

JOBB


Nu är sommarens jobb slut. Aisha är ganska nöjd för hon har legat i egen bur under dagarna och det är väl inte världens latjo lajbans.

 

Jag hade en timmes lunch så det fanns gott om tid för rasning mitt på dagen. Dessutom låg jobbet på lagom promenadavstånd hemifrån, men som sagt superkul för Aisha var det väl inte.

Sista dagen låg den här lille rackaren i buren mittemot.


Liten men med humöret på plats! 

 

Här är Aishas grannar i buren bredvid. De hälsade på varandra varje dag när de kom och gick. Vi hade aldrig lunch samtidigt så vi tog aldrig någon promenad ihop. Annars hade vi ofta sällskap med en stilig colliehane eller några ännu stiligare salukis. Allra helst dock med den lille söta strävhåriga taxen. Stilig eller inte så var det Aishas favorit!

   


SKOG

Häromdagen var det en sån där underbar sensommardag. En alldeles, alldeles blå himmel!

     

Det blåste rejält förra hösten. det är många riktigt stora träd som blåst ner.


   

på stigarna där jag går är det svårt att hitta någon svamp. Jag är ju inte direkt ensam i skogen om man säger så men går man bara lite "off the beaten track" så kan man ha tur  


   


UTSTÄLLNING

För första gången var jag på Bäst i Väst. Det har alltid varit precis efter terminsstarten men nu är jag i Göteborg så det var kul att kunna ha möjlighet att gå. Jag träffade både nya och gamla bekanta.


                         

Hoppas att det blir fler gånger!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards