Aisha

Alla inlägg den 11 mars 2011

Av Aisha - 11 mars 2011 23:27

Det är vad jag hade vägt om jag hade haft samma procents övervikt som min stackar katt =(


Idag lånade jag kompisens våg för att väga Baltazar och jag fick mitt livs chock! Ok att hon är i kraftigaste laget men inte kunde jag i min vildaste fantasi ana att det var så illa.


Jag var tvungen att ringa smådjursakuten i Göteborg där hon behandlats ett antal gånger för diverse åkommor, för att förvissa mig om att hennes normalvikt var vad jag trodde, sådär 3,5 kg. Och det stämde. För två år sedan, när hon var där senast, vägde hon 3,6 kg.


Vad har ändrats under de här senaste två åren som gjort att vikten ökat som en raket (utan att jag märkt något)?  Jo hon har slutat äta färskfoder som hon åt innan och gått över till enbart torrfoder. Varför hon gjort det är en annan historia. Min strategi är nu att sluta med torrfodret och försöka få henne att äta färskfoder igen. Den andra katten äter det men Baltazar föredrar som sagt sina torrisar.


En hund kan man ju bara "vänta ut" om dom inte vill äta men en katt och speciellt en fet (usch vilket hemskt ord) katt vill man absolut inte att den ska svälta sig eftersom de som sagt lätt utvecklar leverförfettning vilket kan vara dödligt.


Jag hoppas att byte av mat kommer att ge resultat för jag är lite för bekväm av mig för att orka hålla på och dosera exakta mängder mat varje dag. Men måste jag det, så måste jag.


Kan fortafande inte förstå hur det kan ha gått så långt utan att jag märkt något...

(Det kanske var fel på min kompis våg) 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards