Aisha

Alla inlägg under april 2009

Av Aisha - 19 april 2009 11:51


Nu är det inte långt kvar till matte kommer hem!

Bruna kommer att bli så GLAD!!!

Om det är ngt hon kan så är det att bli överlycklig när man kommer tillbaka så fort man varit borta en liten stund. Oavsett om man bara varit en stund ute i köket eller hon fått vänta vid ett spår eller utanför en affär.

I det avseendet är Aisha lite coolare eftersom jag aldrig gjort ngn grej av att varken lämna henne eller komma tillbaka.


Nu är i alla fall Bruna överlämnad till "sin" korridor där en annan tant ska passa henne tills matte kommer i morgon. Lilla skruttan. Jag vet att jag kommer att ha separationågest ett bra tag =(. Jag är inte heller så cool som Aisha.


Av Aisha - 18 april 2009 17:34

Tror faktiskt att det är dax för Aisha att valpa om hon hade varit dräktig på riktigt. Kan vara därför hon är lite förbytt.


Skäller som en galning

Bevakar allt och alla

Skitsur på Sigge

och ganska seg.


Får se om hon adopterar några mjukisdjur. Det har hon inte gjort tidigare utan hon brukar återgå till det normala ganska fort.



Första fästingen är bortplockad på både Bruna och Aisha. På måndag ska jag skaffa ngt medel. Förra året testade jag ett bärnstenshalsband. Det sitter på nu och gör väl knappast ngn skada. Det hjälpte inte heller så mkt men ganska fint är det.

Av Aisha - 17 april 2009 01:28

Idag kändes det som vi var ute hur länge som helst. Eftersom jag för tillfället är ganska pank och inte vill bli luspank innan pengarna börjar trilla in igen så är det så stopp det kan bli på utgifterna. Bla så kör jag inte bil mer än absolut nödvändigt. Att ta sig till hundlekplatsen med bil tyckte jag inte var så jättenödvändigt. Det borde ju gå lika bra att promenera dit o tillbaka. Det gjorde det självklart också men det kändes MYCKET längre än vad det såg ut på kartan. Jag tyckte att det var ett bra ställe att gå till eftersom Bruna får gå så mycket i koppel nu för tiden och där kan hon springa lös.


Det var inte en hund på lekplatsen så länge vi var där. Det kom två efter ett tag men de ville inte komma in och leka med oss =( Kan det bero på att Aisha såg så respektingivande ut uppe på sin utsiktsplats?


På slutet kom det en flock salukis. Dom har vi träffat tidigare och de vill gärna ha lekplatsen för sig själva eftersom de av ngn anledning inte funkar så bra med främmande hundar. Vi var justa och gick därifrån.


Bruna är så rolig. Med jämna mellarum lurar hon mig genom att börja lukta på marken ungefär som Aisha gör när hon ska sätta sig ner. Jag stannar lite så Bruna ska få chans o göra det hon behöver. Men hon vill inte sätta sig hon vill RULLA. Jaha, då blir det väl en liten rullpaus då.


Sedan blev det även en liten lekpaus. Då hade de gått jättelänge i värmen i koppel och det var faktiskt läge att få sträcka på benen lite.

Inte en hare i sikte så även Brunas koppel åkte av

Av Aisha - 16 april 2009 18:26


...och så är det Aisha som får jaga dom!



På hemväg från affären stannade Bruna upp och spejade ut på fältet. Wops, en massa harar som skuttar omkring. På med koppel även på Aisha sedan kunde jag inte motstå att fumla fram med kameran för att ta ett kort. Inte det listigaste kanske. Då kommer två harar rusande rakt mot oss. 


Det blev tyvärr lite för mycket med två ivrigt dragande hundar, en ryggsäck och en kamera. Det var dessutom ägg i ryggsäcken...  Aisha var den som lyckades slita sig lös. Tur i oturen för Bruna hade flexikopplet o det hade inte varit så roligt att ha släpande efter sig.


Aisha var ganska snart tillbaka efter att ha skingrat harträffen.



Bruna var fortfarande sur när hon kom hem och beslutade sig för att matvägra. Mycket bra dag tyckte Aisha som satte i sig även Brunas kvällsmat.


Av Aisha - 15 april 2009 18:00

Nu är de flesta uteserveringarna på plats nere på stan vilket underlättar för oss hundägare som gäna förenar nytta (motion och miljöträning av hund) med nöje (fika med vänner). I Enköping finns visst ett hundfik. Det hade gärna kunnat finnas här oxå men uteserveringar går faktiskt oxå bra. Vissa har ju även värmare. Jag hade som vanligt överskattat vårvärmen och sitta still och dricka kaffe värmde inte lika mycket som cykla fram o tillbaks.


Uppsala är så himla trevligt att cykla i för det är så PLATT. Dessutom finns en jättebra cykelväg längs ån som bara består av grus. Perfekt även för hundtassar och leder.


Tja, det har väl inte hänt så där massa spännade direkt. Alla hundar o mattar är tillbaka i korridoren efter påsklovet. Katterna som intar korridoren o köket när det är lite mer tomt har krupit tillbaka in på mitt rum igen och går mest ut på baksidan o patrullerar sitt revir.


Av Aisha - 14 april 2009 22:10

Som åtminstone en någorlunda ansvarsfull hundägare (hundpassare) får Bruna nu gå kopplad under de flesta promenader. Jag lånar Sigges flexikoppel så Bruna i alla fall kan snooza sniffa lite mer än i sitt egna korta. Matte brukar nästan aldrig ha henne kopplad och inte jag heller tills för ngr dagar sedan. Bruna är så otroligt lättsam. Man behöver aldrig vara nervös även om hon går lös för hon springer inte fram varken till människor eller andra hundar om inte de visar först att de vill ha kontakt. Hon kommer i stort sätt alltid när man ropar och är bara väldigt ENKEL. Om det inte vore för de gånger hon sticker på harjakt!

När Aisha drar iväg på sina rundor så ser man innan vad hon tänker göra eftersom hon tydligt sniffar i luften och är jag bara med så går det att stoppa. Bruna däremot går alltid med näsan i backen och allt är lugn men så blixtsnabbt vänder hon på en femöring och följer det färska spåret. Inte en chans att förutse, åtminstone inte för mig.

Hon är inte lika snabb att åtevända som Aisha heller utan kan vara borta alldeles för länge.

Så - tills matte återvänder om knappt en vecka så blir det en hel del koppelträning. Tråkigt men nyttigt.

Av Aisha - 13 april 2009 23:09

Tänkte ta mig ledigt idag efter en hyfsat jobbig vecka och innan pluggandet tar vid igen. Hade massor av planer på saker att göra men kroppen ville inte riktigt samma. Kände redan igår att jag var ovanligt seg och idag har jag mest legat i sängen och varit risig. Men skam den som ger sig - flera c-vitaminer senare så tyckte jag nog ändå att det var läge för en cykeltur med hundarna.


Det brukar bli den vanliga rundan. På hemväg sneddade vi över fotbollsplanerna och där låg en hög med sand. Kul tyckte Bruna som försökte få med Aisha på lite herre-på-täppan lek.


Ganska sandigt blir det i mustachen...



Idag var det lite gråmulet men de tidigare dagarna här i påsk har blåsipporna stått och solat sig i backarna. Det är lite lyxigt med så mycket blåsippor när man är van vid att de är så ovanliga att de är fridlysta.

Här är en bild där de har ganska rätt färg. På många andra blev de snarast ljusblå. Tycker att det där med färgåtergivningen på min digitalkamera är ganska svajigt. Nästa investering kan nog bli en ny kamera.



Av Aisha - 11 april 2009 22:40

Med lite för mycket jobb och för lite ork för promenerande så får det bli lite andra aktiviteter för de fyrbenta, tex gnagande. Idag fick det var sitt revben (av nöt)


Aisha fick det största...




Bruna fick ett lite mindre:



Benknäckar-Bruna är en riktig liten hyena med käkar av stål som som biter sönder även Aishas ben när hon gett upp



Lite kvällsmat på det så är de ganska trötta.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards