Aisha

Alla inlägg under mars 2009

Av Aisha - 11 mars 2009 21:44

Aisha är som vanligt efter löpet påverkad av skendräktigheten. Denna gång tycker jag att symtomen är något lindrigare, kanske för att det fortfarande är vinter och kallt. De tidigare gångerna har det hunnit bli rejält varmt och det gillar hon inget vidare. Varken med eller utan extra hormoner i kroppen


Jag har i alla fall beslutat mig för att prova Galastop på henne. Det kan ju vara nyttigt att se effekten och Aisha får ställa upp lite i "vetenskapligt" syfte. Idag har hon fått första dosen och hon har i alla fall inte vekat må dåligt av det som vissa gör. Hoppas hon snart är sitt vanliga pigga jag igen!


FAST - just nu är hon himla lättsam eftersom hon tex inte bryr sig ngt vidare om hundar vi möter på prommenaderna. Inga problem att få henna att inte springa fram för hon verkar inte ens ha lust. Har fått flera komplimager om vilken otroligt väldresserad hund jag har. Visst, eller hur... Ha,ha




Av Aisha - 10 mars 2009 18:57

När jag gick första svängen (05.30!) i morse så snöade det småspik och det kändes förstås lite onödigt med mera snö. När jag kom hem efter jobbet vid nio-tiden snöade det fortfarande! och så har det fortsatt =(


I skogen passerade vi en skock dagisbarn i sina färglada västar och de var ÖVELYCKLIGA att tumla om i snön igen. Det är trots allt skönt att isen är översnöad. Det har blivit två riktiga prommenader idag där Aisha kunnat sniffa och ge sig ut på små avstickare och inte bara springa i takt med cykeln.


Det var ett tag sedan vi träffade Zabba eftersom han precis blivit opererad på. Två små kroppsdelar har försvunnit. Till helgen tror jag vi träffas igen.


Det här var sist vi sågs (innan det töade). Här har Zabba fortfarande alla kroppsdelar i behåll. Aisha däremot är inte riktigt sig lik på grund av alla skedräktighetshormoner.


Av Aisha - 9 mars 2009 18:46

Som rubriken säger så cyklade jag till stan igen för att köpa bromsar till cykeln. De som satt på var verkligen HELT slut. Gäller att ha en viss teknik när man cyklar då och se till att hastigheten aldrig blir för hög. Tur man bor i Uppsala som är en relativt platt stad.


Hände faktiskt inget spännande alls.


Filmade lite på vägen hem och inte är det spännande inte. En briardrumpa som travar på. Ha, ha..hur tråkigt som helst faktiskt. Blött och eländigt är det också.  cykeltramp



Av Aisha - 7 mars 2009 17:51

Det har varit några riktigt grå och händelselösa dagar. Det slaskar och alla stigar är glashala vilket inte direkt inspirerar till några längre utflykter. Vi har mest varit inne och minglat och tränat på lite trix i stället.


Idag bestämde jag mig i alla fall för att cykla till stan för att köpa nya bromsbelägg till cykeln. Aisha var SÅ duktig när hon höll sig nära bredvid cykeln i stort sätt hela tiden. När vi cyklade förbi ängen där rådjuren håller till så vädrade hon bara i luften och sedan suckade hon lite och sprang snällt vidare - utan koppel! När vi närmade oss stan visade sig att jag precis prickat tidpunten då all publik strömmade till Studenternas för att se semifinalen i bandy. Den breda gångbanan ver helt fylld med folk. Aisha var SÅ duktig igen när hon bara tog täten och travade på framför cykeln utan att titta åt vara sig ena eller andra hållet trots alla människor som strök tätt förbi. Man blir allt lite stolt även om det inte precis är min inblandning som får henne att bete sig så bra just vid det tillfället. Till slut höll vi på att krocka med en okänd briard! så då gjorde jag en liten avstickare i snön. Alla cykelhandlare hade lördagsstängt så mission uncomplished.


Vårtecken nr 1 uppenbarade sig när vi kom hem för Aisha åkte in i hundduschen för att bli av med lerblandat slask. Snö har onekligen många fördelar även om man som alla andra längtar efter våren.



Välförtjänt vila i soffan!

Av Aisha - 3 mars 2009 18:57

Jag köpte en ny thermos för några dagar sedan och det var dax att ta ut den på en premiärtur. Den fylldes med hemgjord nyponsoppa och togs med ut till Lunsen-skogen.

Aisha o Zabba fick oxå följa med.

Solen tittade faktiskt fram några minuter men mestadels var det ganska grått. Jag var ju i alla fall tvungen att fika så nyponsoppan dracks i en snödriva. Doggisarna fick dela på en burk kattmat. Mmmmm....


Mitt i maten börjad Aisha skälla. Zabba var ju inte sen att hänga på även om han inte riktigt verkade förstå åt vilket håll "faran" kom ifrån. Jag hörde förstås ingenting.  Jag fick dem att tystna men Aisha var inte riktigt nöjd.

Flera minuter senare flög hon upp igen. Då kom mannen som hon hört gående. Jag satt djupt nersjunken i min snödriva men som tur var blev han inte direkt oroad av att två briarder rusade fram. Han var nog mest besviken att de stora tassavtrycken han sett kom från dem och inte från ngr lodjur som han hade trott.

Lite rovdjurslika...


Det blev en ganska blöt tur för det rasade massor av snö från träden och jag tror det var ganska tungt att springa för åtminstone Aisha var rejält trött när hon kom hem.

Av Aisha - 2 mars 2009 21:51

Moster Lowe har en roll i Sibas reklam som kan ses på trean. Coolt tycker Aisha, och framförallt matte.



Aishas tjusiga moster - Larwass Stella Artois - Lowe


Av Aisha - 2 mars 2009 14:35

Idag var vi ett glatt gäng som lunchade ihop. Tyvärr åkte inte kameran med för de fyra (Aisha+Zabba+Bruna+Sigge) var så fina ihop. Lite liknande färg men med olika storlek och hårlängd.


Zabba tycker att Sige behöver påminnas då och då att han är äldre och har mer pondus. Då blir Aisha sur på Zabba och påpekar att Sigge faktiskt är medlem i hennes flock och också har rätt att finnas till. Bruna håller låg profil och ger sig inte in i ngt bråk men leker gärna.


Roligast har de när de alla jagar varann, en efter den andra på lång rad, eller gemensamt ger sig ut på ngt upptåg.


I brist på kamera får man fixa fotobevis själv:



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards