Aisha

Alla inlägg den 2 februari 2012

Av Aisha - 2 februari 2012 19:28

Satt o kollade på ett Tv-program om djurs domesticering. Då tar de upp Toxoplasma. Råttor som infekterats med toxoplasma blir tydligen "orädda" för katter. Det hade jag aldrig hört förut men det var ju lite lustigt men inte helt otroligt.


 


Det som sen följde var mer otroligt. Det är nämligen så att har man levt med en katt ett längre tag så är risken stor att man blivit smittad av Toxoplasma av kattens avföring. Det jag lärt mig att det är helt ofarligt så länge man inte har ett nedsatt immunförsvar eller är gravid (farligt för fostret - men BARA om man smittas när man är gravid, inte om man REDAN ÄR smittad när man blir gravid). Nåja - i programmet hävdade de att även människans hjärna påverkas av parasiten.


         


Hrmm - vad ska man tro om det? Måste nog googla lite och se om det verkligen finns vetenskapliga bevis för vad de säger.



Har man vekligen fått parasiter i hjärnan av de små tigrarna man delar sitt hem med??

   


I programmet pratade de också om de domesticerade rävarna som finns i Sibirien. De har nu börjas säljas till allmänheten. Skulle vilja ha en!!!! 

 


Här kan man köpa en räv. Fast inte om man bor i Sverige då förstås. Får bosätta sig i Ryssland eller i ngn stat i USA där man får ha tama rävar.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards