Aisha

Alla inlägg under januari 2010

Av Aisha - 20 januari 2010 11:30

Innan jul fick jag ruggigt ont i ryggen. Jag trodde nog i min enfald att allt promenerande skulle förskona mig från det men ryggen sa till att den ville ha starkare muskler så jag köpte ett träningkort. Nu har jag tränat ett tag. Först lite lugnt o försiktigt men de senaste dagarna har jag ökat på tempot med något slags box-pass    och igår afro-dans  .


Görkul men AJJJ! Jag går runt som en robot och piper vid minsta rörelse. Speciellt afron är så himla bra för rygg och överkropp. Rekommenderas starkt!!


Nu går jag och väntar på lite mer ljus på eftermiddagarna. Det känns som man får mer tid då. Nu försvinner kvällarna ännu snabbare. Träning för mig, för Aisha + promenad o matlagning. That´s it - dax att sova. Var får folk sin extra tid ifrån?


  

Bara för det så kommer en bild från sommaren - en underbar förmiddag vid havet. (Då Aisha upptäckte att det finns äcklig tång i vattnet på västkusten)


KOLLA HAVET!!   Alldeles spegelblankt - jag längtar!


Just nu får jag vara nöjd med att jag fick med mig skidorna ner från Uppsala. Kanske jag skulle ta mig en tur idag/kväll efter jobbet...

Av Aisha - 18 januari 2010 09:38

I lördags var Aisha o jag tillsammans med Zabba + matte iväg och testade våra hundar om de passade för att utbildas till försvarsmaktshundar.

  

Själv hade jag i ärlighetens namn inte tänkt tanken att testa något sådant men Zabbas matte hade anmält Zabba och jag bodde hos dom under helgen så jag hakade på för att se vad det hela handlade om.


För att få gå kursen måste alltså hunden först klara ett antagningsprov. Det som testades var:


Tillgänglighet - hunden ska vara intresserad av att hälsa på främmande människor. Aisha körde sin vanliga ganska ointresserade stil.

 

De ska visa föremålsintresse och dessutom kunna leka med samma främmande männinskor.

Aisha lekte lite pliktskyldigt med mig men inte med någon annan.

 

De ska springa ut och vara intresserad av utlagda roliga leksaker som gömts i området.

Det gjorde inte Aisha

 

De ska kunna lyftas och hanteras av de främmande människorna.

Det kunde Aisha!

 

De ska vara skottfasta.

Kors i taket. Aisha är inte det enligt mig men enligt testledarana!

 

De ska ha godkänd status på höftlederna

Det har inte Aisha heller, men tydligen kan man få dispans.

 

Sedan provade vi att "patrullera " en väg där en figurant stod gömd i skogen.

Aisha uppfattade skummisen. Markerade tyst att någon var där (Bra) men stod sedan gömd bakom matte och ville helst gå på andra sidan vägen tillbaka (inte bra).


Sammanfattning och peronlig utvärdering av matte+hund:

Matte blev godkänd men inte hunden   . Det som var roligt att höra var att de berömde vår fina kontakt och de tyckte verkligen att matte skulle ta sig i kragen och träna med sin väldigt föriga hund. Och så önskade de matte(!) välkommen tillbaka med nästa hund.


Jag hade inte väntat mig något annat resultat men när jag såg vilket härligt gäng det var så blev jag faktiskt lite besviken att vi inte kvalade in till kursen. Jag är övertygad om att jag hade lärt mig massor!


För tillfället är ju Aisha skendräktig och då ganska ointresserad av mycket + ser spöken lite här o där. Detta går ju över om några månader och då är min plan att göra mentaltestet för korning. Beroende på hur hon beter sig där så kanske att jag gör ett nytt försök med försvarmakten. Det verkade SÅÅ kul!





Av Aisha - 15 januari 2010 11:58

Hastigt o lustigt for fyrbeningen och undertecknad till Uppsala för att beta av en riktig seg kurs som blivit släpande.


Livsmedelshygien - det är såå tråkigt    men i bästa fall avklarad.


I morgon ska vi iväg på något spännande men trots att kameran är med så kommer det inte att bli några bilder för minneskortet sitter kvar i datorn på jobbet i Göteborg.


Som det är i livet - minnet och skalet på olika plats...         



Av Aisha - 11 januari 2010 13:31

  

Igår träffade jag Nixie - Aishas syrra på utställningen. Nu tycker jag som vanligt att det var synd att jag inte anmälde Aisha som jag tänkte ett tag. (Jag är övertygad om att Aisha INTE tycker att det var synd)


Utställningar tycker jag ibland är så där... trots det så går jag årligen på utställningen i Göteborg.


Igår blev jag dock jätteinspirerad när jag såg alla aktiviteter som visades upp. Vad OTROLIGT mycket kul man kan ha med sin hund. Bara fantasin och latheten sätter gränser.


Här är tiken som var gårdagens snyggaste briard. Visst visas hon  proffsigt! Det är något att träna på tills nästa år - då Aisha ska visas upp (kanske)

  



Nixie ska förresten snart få en lillasyster. En briard till gissade jag förstås - nej en chihuahua  

Av Aisha - 3 januari 2010 13:01

...är Aisha för tillfället. Det är bara hanar som snurrar i huvudet på promenaderna. Och hon kan STICKA. Flexikopplet är på för det mesta. Hon höglöper med andra ord.


Inne matvägras det.


Här står maten - färsk och god.

  



Här ligger Aisha och tänker på - ja, bara hon vet

  

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards