Aisha

Alla inlägg den 29 januari 2011

Av Aisha - 29 januari 2011 20:26

Har för mig att när man gjort en sak tre gånger så har det blivit en vana. Så nu är vallning på lördag-fm en vana. En trevlig sådan!


Idag hade jag "riktiga" kameran med mig men tyvärr var det inte riktigt samma varierade samling med raser som förra veckan.


Till o börja med så har nu tackan tagit till sig båda sina lamm. Men det var tydligen ett tufft jobb där man under nästan en veckas tid var tvungen att hålla fast henne för att båda lammen skulle få dia. Men till slut lät hon sig övertalas att ta sig an båda sina telnigar.

  


Jag håller mig fortfarande inne i fårhuset o vallar med Aisha. De som gjorde oss sällskap idag var bla aussisarna Kanel och ?? argh  - glömt namnet

    

4,5 månad o redan en baddare på vallning.


  

Zabba sitter o väntar på sin tur, eller egentligen sitter han o väntar på matte som gått o tittat på de söta lammen.


  

Nu har han kommit in bland fåren o matte får lite instruktioner av Ewa hur hon bäst ska visa Zabba vad hon vill att han ska göra.


Nu har hon sagt vänster o då sväger Zabba åt vänster. Lätt som en plätt!! (jo, tjena!)


I gången tränar vi "fösning". Det är SVÅRT. Då ska hunden inte balansera fåren vilket den allra helst vill göra utan måste gå "ur balans". Men vi blir alla bättre o bättre!


Aisha o Ella (gårdens BC) håller koll o ser till att de sköter sig där inne bland fåren och självklart redo att hjälpa till om så skulle behövas =)  


För egen del så har jag för tillfället störst problem med att lära Aisha att stanna på komando o förbli stående. Hon är ganska bra på det så länge inga får är inblandade så idag valde jag att köra lydnad inne bland fåren men utan att valla. Det jag missar då är att Aisha inte fokuserar på fåren vilket man ju egentligen vill att de ska göra men de måste ju samtidigt kunna lyda.  


Det gick faktiskt riktigt bra. Jag körde med klicker o godis som jag vanligtvis gör när jag tränar hemma. Till slut tog godiset slut o jag fortsatte att klicka men fåren fick bli belöningen. Jag är jättenöjd över resultatet. Kan vara något o jobba vidare på!


Vissa var utomhus o vallade. Det ger lite längre sträcka att bla träna på fösning. Jag skyndar dock långsamt o harvar på inne ett tag till.




Äntligen har det kommit en fågel till tagbollen jag satt upp. Allt för att roa mina slappa vinteinaktiva katter!

     

       

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards