Aisha

Alla inlägg den 29 september 2011

Av Aisha - 29 september 2011 15:37

Varit ner på stan både igår och idag. Igår för att lämna in en risig cykel och idag för att hämta ut en förhoppningsvis betydligt frächare dito. 


170 riksdaler för byte av slang på bakhjulet, fixa bromsar och växlar och smörja kedja. Kan man verkligen göra ngn vinst på det? Nåja, jag klagar inte.


Hur härlig är inte dan idag?? Fantastisk! Men vad höstfärgerna har kommit fort!


    Man går längs ån hela vägen hemifrån till stan. Trafikfritt och asfaltfritt (men fullt av entusiastiska joggare och cyklister). Platt och bra är det också.

   "Ropade du Matte? Jag kommer, jag kommer - med huvudet sänkt för att visa att jag faktiskt är en mycket artig och snäll hund."



Jag var på föreläsning med Memea Mohlin igår där hon pratade lite om vad man kan tänka på som djurhälsopersonal när det gäller hantering av hundar. Hon kom då in på hundens språk. Därav att jag tänkte på Aisha sänkta hållning när hon kommer och vill visa sig snäll. Vid inkallning under "träning" har hon oftast en annan attityd.

Memea tog också upp olika hundars sätt att hälsa på varandra. Många hundar i vallhundsgruppen är ofta ganska tuffa i sitt hälsande och det skulle komma sig av att när de kommer in i exempelvis en fårhage kan de inte svansa in med huvudet sänkt och svajande kropp och säga "Hej, hej allihopa-här kommer snälla jag. Ska vi ha kul?" utan de måste ha en attityd och omedelbart sätta sig i respekt. Det gör att många har samma beteende när de hälsar på andra hundar.


De rusar fram, stannar ngr cm från den andra hunden och gastar HEJ, KOM INTE HÄR OCH KOM! VEM ÄR DU? Jag är ganska snäll... (det är så dax att säga det då)


Om det beror på vallningsinslaget eller inte låter jag vara osagt men det låter inte helt otroligt. Från och med nu kommer i alla fall jag skylla på det för hon beskrev Aisha beteende på pricken. "Ursäkta hon kan inte hjälpa sitt burdusa sätt - hon är en vallhund..."


Nästa vecka ska Memea Mohlin ha ett längre föredrag som bara kommer att handla om hundars språk. Jag tror att det kommer att bli jätteintressant. Kanske att jag anmäler mig.

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Göteborgsväder

Vädret Göteborg

Ätit choklad?

Calculator provided by Ask A Vet Question.

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

De fyrbenta i flocken

Aisha 

 

Baltazar 

    

Pepita

  

      

Sök i bloggen

Länkar

Gästbok

Translate

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards